Sony A7 (I) met native full frame FE lenzen

viltroxIXEFNEXFE

 De Sony A7 is een gemakkelijke kleine full frame camera.

Omdat ik uit de Canon full frame stal kom heb ik geprobeerd om de EF lenzen met adapters op de FE camera te gebruiken.

Daar ben ik in eerste mee gestopt, omdat alles op zich wel werkt maar de Canon lenzen ogen op de Sony camera lomp en zijn door de adapter gewoon te langzaaam en te groot.  Wel geweldig beeld, dus eigenlijk jammer dat het niet helemaal perfect werkt.

In tweede instantie heb ik met de Viltrox IV adapter en een paar EF full frame lenzen de beste manier om dit te gebruiken, een manier die in ieder geval voor mij werkt.

De Sony A7 (I) geeft bij handmatig scherpstellen de mogelijkheid om het gebied waarop je scherpstelt me een kleur op te laten lichten wanneer juist dat deel scherp is.

Daarmee wordt het handmatig werken zo prettig, dat ik dat vaak ook bij de Sony objectieven gebruik.  En dan als 2e stap NA het autofucussen…

Anyway, de EF 17-40 mm lens van Canon was altijd al mijn favoriet op de Canon 6D, en nu ben ik er weer aan verslaafd met de Sony A7 (I).  Geweldige combinatie, lichter dan de 6D en gewoon leuk om dit te gebruiken.  Het blijft een beetje jammer dat er een converter tussen moet om de juiste afstand te maken tussen de lens en de opnamechip.

 

sonyM7andCanon24 105L

Na veel wikken en wegen heb ik daarnaa een selectie gemaakt van Sony native lenzen waarmee ik lekker uit de voeten kan.  Daarna alles tweedehands op eBay gescoord.  De Canon spullen gaan via Ebay in de verkoop.

Mijn eisen zijn gericht op het soort foto’s dat ik vooral maak: Stads- en landschapfotografie. Daarnaast een beetje streetfotografie.

De SEL2870 standaard kitlens is lekker klein en licht, maar daarbij toch scherp in het midden en snel qua focussing. Met Optische stabilisatie.

De SEL50F18 prime 50 mm 1.8 lens is lekker lichtsterk, focust redelijk snel en is voor mijn toepassing in de stad prima.

20160501 DSC06427

De Samyang 35 mm F2.8 lens was niet te duur en heb ik nieuw gekocht. Voor streetfotografie prima lens. Scherp en snelle focus. Geen stabilisatie.

 6cc29917ee0f486ea54ac36e53caa28e

De SEL1635Z is een behoorlijke goede lens met F4.0  over het hele bereik. Mijn favoriete lens voor walkarounds in de stad. Met Optische stabilisatie. 

Enige dat ik nog miste heb ik ook aangeschaft: Na veel dubben en wikken, de SEL24240 gekocht.  Fantastische lens!  Alles in één, scherp in het midden en redelijk portable. Hij mist de scherpte van de duurdere G-objectieven maar ik heb er nog geen last van gehad, terwijl ik kritisch genoeg ben..

 

Geef een reactie