Zelfbouw 3d printer

Mijn wens was om een printer te maken met klein eigen volume en met een groot werkoppervlak.  Met de extrusie materialen moet dit mogelijk zijn.

Een stille kleine printer met 3 soorten/kleuren filament en met een werkoppervlak van 330x330x330 mm is het uitgangspunt.

Via Banggood heb ik 4 profielen 2040 gekocht vanuit de UK, nu kan dat gelukkig nog.  De prijs was OK dus heb ik ook de benodigde wielrollers, bouten/moeren en op de Ender serie gebaseerde X-Y en Z bevestigingsmaterialen besteld.  Uiteindelijk is zelfbouw toch meer gebaseerd op bestellen en in elkaar zetten dan zelf met de zaag en boormachine aan de gang zijn.

Ik wil ook graag een triple extruder op deze printer hebben, met 1 hotend.  Drie aanvoeren van filament moet voor leuke prints gaan zorgen.

Voor het motherboard heb ik eigenlijk geen keus: Ik heb al 2 stuks Duet wifi boartds, en nog 1 erbij moet kunnen, dan wel met een uitbreidingsboard voor de extra extruder.   Hoewel, misschien kan ik Z2 voor aansturing van de derde extruder toepassen.  Op deze machine komt toch geen tweede Z-motor.

Voorbeeld van zo’n machine in het klein: