V70 ingeruild voor C70

2 september 2016 was het zover: Nog veel mooi weer voor de boeg en de zwarte V70 ingeruild voor een mooie zilvergrijze C70.

De V70 was prima in orde, schadevrij en een prima auto.Maar alle klusjes waren klaar en het werk aan de DS Cabrio wilde niet echt vlotten.

De gemakkelijkste manier om nog even wat zon mee te pikken was deze aanschaf.

Na de aanschaf van de c70 natuurlijk weer de nodige zaken gedaan zoals nieuwe airco-radiator- en droger, dynamo, distributieriem en -rollen, de andere riemen en rollen, spanners enzovoorts. Gelijk alle 3 de motorsteunen preventief vervangen. Winterbanden (etra) set met originele Volvo velgen, Xenon koplampen, onzichtbaar weggewerkte trekhaak, extended kapbediening (kun je ook op afstand openen/sluiten en tot 40km/uur), DBA+ radio met handsfree bellen er gelijk bij, alle filters vervangen, olie vervangen, koelvloeistof vervangen, remolie vervangen, nieuwe schijven voor  (320mm) gemonteerd en rondom nieuwe remblokken. O ja, ook nog een extra oliekoeler gemonteerd op de versnellingsbak en de versnellingsbak laten flushen bij de specialist in Uden. Alles weer als nieuw!  Daarna nog een achteruitrijcamera gemonteerd via het RTI scherm, en nieuwe kaarten voor de RTI (navigate) aangeschaft. EN een veerpootbrug op de voorste schokbrekers in verband met de stijfheid van de auto. EN een reservewiel, je weet maar nooit…

Nu mag het wel weer zomer worden!

Update: 21-1-2017

P1010108 CUT 1366 768

P1010110 CUT 1365 768

Geef een reactie